Tancar
41761 continguts | Actualització: 13-04-2021
El portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
cerca cerca avançada
general pel·lícules
Imprimir

Terminologia del temps horari

Etiquetes
Etiquetes

En les traduccions, cal tenir en compte que en l'àmbit militar zero time o zero hour és l'hora en què s'ha d'iniciar una operació. També en l'àmbit de la vida quotidiana serveix per indicar el moment en què s'ha de començar una cosa molt transcendent. En català, la traducció més adequada és hora H.

Time zone s'ha de traduir per fus horari. En anglès i en l'aviació, els fusos horaris se solen designar amb lletres majúscules. S'ha de tenir en compte que en el cas de l'aviació aquestes lletres se solen designar amb el codi alfabètic internacional.

Z A B C D E F G H I K L M
0 +1 +2 +3 +4 +5 +6 +7 +8 +9 +10 +11 +12
N O P Q R S T U V W X Y Z
-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 0

 

Z time. És l'hora del fus zero, que antigament es deia hora de Greenwich, indicada amb les sigles GMT (Greenwich Mean Time), i que modernament s'anomena temps universal i es designa internacionalment amb les sigles UTC (Universal Time Coordinated).

Zulu time. En argot aeronàutic és la manera d'indicar el temps universal (UTC).

Twenty-three hundred. És una forma de dir l'hora exacta a partir de la notació numèrica 23:00. En aquest cas s'ha de traduir per les 23 hores en punt, o les vint-i-tres, zero, zero. No l'hora dues mil tres-centes.

Segueix-nos a...